shopping_cart
RSS

Електроопалення на п’ять з плюсом

Електроопалення на п’ять з плюсом
28-08-2014
рейтинг: пока нет оценок

Сьогодні в Україні не стихають розмови навколо питання опалення. З липня ми вже на 40% більше сплачуємо за централізований обігрів і гарячу воду та на 50% – за холодне водопостачання й водовідведення, на 10-40% підвищилися ціни на електроенергію, неймовірно зросли ціни на газ (на 73%). А поки українське ЖКГ «зводить рахунки» зі споживачами, приводячи тарифи до «економічно обґрунтованого рівня», уряд закликає населення відмовлятися від газу та переходити на електроопалення. Що це – нова мода, панацея чи чергове плацебо?


На сайті кіровоградської компанії, що займається встановленням систем опалення, я знайшла безліч відгуків клієнтів. Кожен з них має свої аргументи на користь саме електричних обігрівачів, з якими, мушу зізнатися, важко не погодитися. Та чи можна краще описати економічний ефект даного обладнання, ніж живий досвід користувачів?!

«Отопление UDEN-S было установлено в октябре 2010 года, очень довольны и качеством обслуживания компании, и конечно же, самим отоплением. Когда возник вопрос о замене центрального отопления на автономное, сотрудники компании «СП Умный дом» дали очень подробную информацию и о технологии, и об обслуживании электроотопления UDEN-S. Решение было принято, и после этого я ни разу не пожалела об этом. Дома очень тепло, на отоплении мы не экономим, так как у нас двое маленьких детей. Температуру поддерживаем в районе 22-24 оС и, несмотря на довольно не маленькую площадь квартиры (58 кв.м), счета за электроэнергию не «космические».
В самые холодные месяцы (в частности январь-февраль) максимальный расход всей электроэнергии составлял около 800 кВт. Считаю, что это очень хорошая экономия средств! Большое спасибо компании «СП Умный дом» за тёплые и комфортные условия в нашем доме!!!» – С благодарностью, Шевченко Татьяна, 04.12.2013.

«В 2012 году установил панели Вашей фирмы для отопления квартиры мамы, которая проживает в с.Трудовое Куйбышевского района Запорожской области.
Квартира 3-комнатная, находится в 2-этажном 16-квартирном доме на 2-м этаже (угловая). Дом построен из силикатного кирпича 1966 года. Мощность отопления – 3,4 кВт. Мама установленным отоплением очень довольна. Весь отопительный сезон 2012/2013 гг. в квартире тепло и уютно. Отпала необходимость в приобретении угля (раньше было печное отопление на угле), ежедневной чисткой печи (от золы). При отоплении углём квартира отапливалась максимум 12-14 часов, а в остальное время остывала (довольно сильно). С панелями квартира отапливается круглосуточно, установленные терморегуляторы позволяют регулировать необходимую температуру. За указанный отопительный сезон, за электроэнергию было заплачено 1400 грн с учетом работы освещения, телевизора, холодильника, электропечи, электродуховки и др. электробытовых приборов).
Большое спасибо вам за то, что производите для людей полезные приборы, несущие тепло и радость в дома людей» – С уважением, Журба Виталий, г. Мариуполь, 05.12.2013.

«Перед багатьма сім'ями останнім часом стоїть питання вибору системи опалення для свого будинку або своєї квартири. Можливість вибору велика – ринок на даний момент пропонує великий асортимент опалювальних варіантів: це і газове опалення, і електричне, і встановлення котлів на твердотільному паливі, і тому подібне. Для своєї квартири в 68 квадратних метрів я обрав електричне опалення, і ця стаття – не реклама, а всього лише короткий виклад своїх вражень, які з'явилися після опалювального сезону.
У цілому розглядалося два варіанти – установка газового котла і встановлення електричних опалювальних панелей UDEN-S. Одним з головних факторів, який вплинув на вибір електричних панелей, стала простота установки. Не секрет, що переобладнання квартири під газове опалення тягне за собою майже ремонт квартири – необхідність забезпечити для котла потрібну площу приміщення, в якому його дозволено встановлювати, в моєму випадку призвела б до перепланування квартири, плюс ще й роботи з розведення труб. Загалом на одну підготовку до монтажу котла витратилося б багато часу і грошей. На монтаж системи опалення UDEN-S витратилося два дні. Таким чином, витрати на установку електричних панелей будуть значно нижче, ніж витрати на установку котла.
Другий позитивний момент – дозволи. Вони просто не потрібні. Якщо для установки котла потрібно оббігати безліч інстанцій і отримати стос дозволів, то у випадку з електричними панелями нікого ні про що не треба запитувати. Замовив – встановив.
Третій момент – якщо котел займає багато місця, то електричні панелі ставляться на місце знятих батарей, і зміни у квартирі взагалі непомітні.
Одне з найголовніших питань – експлуатаційні витрати. За весь опалювальний сезон, починаючи з середини жовтня до середини квітня, сума моїх рахунків за електрику склала приблизно три тисячі гривень (за центральне опалення раніше сплачував 1200 грн/міс.). Проте слід врахувати, що це не витрати на опалення в чистому вигляді – це повністю електропостачання квартири, де крім усього іншого, використовується електричний бойлер (його обслуговування це приблизно третину витрат на електрику). Сумарна ж потужність батарей становить два кіловати і, як виявилося на практиці, цього вистачило для того, щоб опалити трикімнатну квартиру (правда відзначимо, що квартира в середині будинку, не кутова, плюс утеплена пінопластом).
І в кінці додам ще один аргумент на користь електричного опалення. Якість газу користувач перевірити не може. Ніхто не знає, які домішки додають туди, і чому з кожним роком споживання газу зростає, а чайник на газовій плиті нагрівається все довше. Якість же електрики в наших електромережах відносно стабільна.
Вище викладений тільки мій досвід, а остаточне рішення приймати вам» – Іван Шишман, тел. 050 330-53-50, с. Чубинське, Бориспільський р-он, 25.07.13

– Встановлення системи опалення UDEN-S у середньостатистичну двокімнатну квартиру обходиться нашим клієнтам від 8 000 до 10 000 грн, – каже Іван Попруженко, керівник відділу продажів цього підприємства. – За розрахунками, вона має працювати 5-7 годин на добу та «з’їдати» за місяць близько 450 кВт, тобто 160-190 грн. На практиці ж ми отримуємо просто відмінні показники: мало хто з наших замовників – власників двокімнатних квартир – сплачує більше 120-150 грн за місяць.
Спеціаліст пояснює, що газове опалення зараз – не кращий вибір. Навіть якщо не брати до уваги дике підвищення цін на газ і незадовільну якість, просто незрозуміло, що буде з ним надалі. До того ж, далеко не кожна родина може дозволити собі витратити 16-20 000 грн на облаштування квартири газовою системою обігріву. З іншого боку, не можна міряти на один аршин усі системи електроопалення. Візьмемо конвектори чи масляні радіатори – так, вони є справжньою знахідкою, коли необхідно дуже швидко «нагнати» температуру в приміщенні, та щоб ефективно обігрівати середньостатистичну двокімнатну квартиру, їм на місяць потрібно не менше 1000 кВт! Згадайте про ліміт в 800 кВт і ви зрозумієте, що економія в 2 000-3 000 грн при покупці конвекторів (порівняно с системою опалення UDEN-S) призведе до шалених витрат під час експлуатації. До того ж, конвектори дуже сушать повітря та підвищують його алергенність, тому лікарі не рекомендують використовувати їх у приміщеннях, де перебувають маленькі діти чи літні люди, а також схильні до захворювань дихальних шляхів.
Враховуйте всі ці фактори, коли обираєте обігрівачі для своєї оселі, адже вам жити з цією системою не один рік. Сподіваємося, що досвід інших споживачів допоможе вам зробити це більш виважено, а опалювальна система забезпечить справжній комфорт, затишок й омріяну економію.

метки: uden-s, опалення, інфрачервоне опалення, електричне опалення, альтернатива газу, економія, відгуки, досвід користувачів
статьи производители энергосбережение, отопление, газоснабжение
Кировоград (Кировоградская обл.)
еще от пользователя:
ешё...

голосовать


источник:
автор:
комментариев: 0


пока нет ни одного комментария, ваш будет первым

другие статьи:

метки
© found.com.ua 2009-2024
Все права принадлежат правообладателям и не используются порталом в коммерческих целях.
Для запроса на удаление материалов нарушаюших чьи либо права воспользуйтесь формой обратной связи.
Вы можете цитировать любой материал с сайта при условии гиперссылки на //found.com.ua/

powered by ABI studio интернет магазин Google+