shopping_cart
RSS

Відповіді на найпопулярніші запитання про електроопалення

Відповіді на найпопулярніші запитання про електроопалення
10-09-2014
рейтинг: пока нет оценок

За вікном – перші дні осені, тож актуальне питання обігріву приміщень стає ще гострішим. Уряд закликає населення у всеукраїнському масштабі переходити на електроопалення, щоб врятувати країну від російського газового ярма.
Як зробити правильний вибір? Які обігрівачі економічніші та безпечніші, чим краще обігрівати квартиру, яке опалення не висушує повітря – з цими та іншими питаннями я звернулася до Івана Попруженка, керівника відділу продажів «СП Розумний дім» – відомого кіровоградського підприємства, що вже 8 років впевнено впроваджує в життя енергозберігаючі системи інфрачервоного електроопалення UDEN-S не тільки у нашому місті та по всій Україні, а й в Європі.


– Скажіть, будь ласка, наскільки все ж таки, інфрачервоне опалення безпечне з точки зору електрики?
– Сьогодні споживачі мають можливість обирати інфрачервоні обігрівачі для своїх помешкань чи офісів із безлічі пропозицій на ринку. Всі вони відрізняються виробником, потужністю, температурою поверхні, площею обігріву, часто – якістю. Обираючи інфрачервоні обігрівачі, у першу чергу, поцікавтеся наявністю технічного паспорта, сертифікатів відповідності державним та європейським стандартам, з пожежної безпеки, ступенем та класом захисту електроприладів.
Зрозуміло, що стельові чи настінні обігрівачі є безпечнішими від переносних аналогів на «ніжках», низькотемпературні інфрачервоні панелі мають перевагу перед обігрівачами з температурою поверхні від 200 оС, а опалювальні прилади з закритим нагрівальним елементом – перед приладами з відкритим. До речі, в інфрачервоних обігрівачах UDEN-S нагрівальний елемент запресований під великим тиском в природний негорючий твердий теплонакопичувач, а порошкове фарбування металевого корпусу забезпечує стійкість приладу до температурних перепадів. Також потрібно пам'ятати, що будь-які електричні прилади вимагають дотримання елементарних правил безпеки та експлуатації, які зазвичай вказані у технічному паспорті виробу. Не варто накривати обігрівачі, протирати їх від пилу у працюючому стані, дозволяти дітям грати з ними і т.д.
– Часто цікавляться, чи пересушують інфрачервоні обігрівачі повітря?
– Ні, звичайно ні, якщо ми говоримо про низькотемпературне інфрачервоне опалення. Температура на поверхні обігрівачів відповідає державним стандартам і не призводить до спалювання органічних частинок в повітрі. Тепло від панелей дуже природне, екологічне, комфортне, нагадує м'яке сонячне тепло. Наші обігрівачі схвалені МОЗ України для установки в лікувальних, дошкільних, шкільних закладах, тобто, для дитячої кімнати підходять ідеально і є абсолютно безпечними.
Якщо ж споживач цікавиться середньо- або високотемпературними інфрачервоними обігрівачами, раджу звернути увагу на їх робочу температуру, яка в залежності від потужності приладу може коливатися від 200 °С до 900 °С, і навіть вище. Вони прекрасно зарекомендували себе в обігріві приміщень з дуже великою площею і високими стелями (виробничих цехів, складських приміщень тощо), та я б не рекомендував використовувати їх в житлових і офісних приміщеннях, де люди перебувають тривалий час, а тим більше в садках і школах.
– Тобто саме низькотемпературні інфрачервоні обігрівачі можна використовувати для опалення квартири?
– Так, можна і потрібно використовувати як основну, додаткову або локальну систему опалення не тільки для квартир, а й для приміщень будь-якого призначення. За умови правильних розрахунків потужності таке обладнання економічно й ефективно обігріває помешкання, створює комфортний, м'який кліматичний режим. У кожній кімнаті квартири за допомогою терморегуляторів досягається індивідуальна температура.
– Чудово. Давайте поговоримо більш конкретно. Якщо у мене стандартна двокімнатна квартира, яка кількість таких інфрачервоних обігрівачів мені потрібна і як їх краще розташовувати?
– Кількість обігрівачів, їх потужність і загальна потужність системи опалення залежать від особливостей приміщення, а точніше, від його індивідуальних теплових втрат. При розрахунках ми беремо до уваги площу квартири, висоту стелі, кількість і розмір вікон, матеріал стін і т.д. Потужність системи опалення UDEN-S підбирається від 0,5 кВт на 10 кв.м площі при висоті стелі 2,5 м і за умови хорошої теплоізоляції. Для точніших даних потрібен план приміщення або виїзд фахівця на об'єкт. Що стосується розташування обігрівачів – воно, як правило, передбачено технічним паспортом заводу-виробника. Оптимальне розміщення будь-яких обігрівачів (якщо це не локальний обігрів) – в місцях найбільших тепловтрат: на зовнішній стіні, під вікнами або біля дверей, що виходять на балкон, щоб перешкоджати потраплянню холодного повітря в іншу частину приміщення. Для кращого розсіювання тепла раджу не захаращувати простір перед панелями і не накривати їх. А у приміщеннях, де немає можливості встановити настінне обладнання, використовуються низькотемпературні стельові обігрівачі.
– У минулих статтях ми з Вами говорили про економічність інфрачервоних обігрівачів. Зрозуміло, що газове опалення дуже дороге й на разі вже неактуальне, та що можете сказати щодо порівняння з електричними конвекторами?
– А давайте просто подивимося на цифри. Електричним конвекторам для обігріву 10 кв.м приміщення потрібно від 1 кВт енергії, тоді як потужність низькотемпературних інфрачервоних панелей розраховується від 0,5 кВт, що вже в 2 рази менше. При цьому конвектори працюватимуть 8-10 годин на добу, а інфрачервоні обігрівачі – у середньому 5-7 годин. З цього випливає, що споживання електроенергії у конвекторів завжди буде в 1,5-2 рази більше, що, зрозуміло, позначиться на ваших фінансових витратах. Та найсумнішим є те, що з електричними конвекторами споживачі в опалювальний період будуть постійно перевищувати ліміт в 800 кВт і оплачувати по 1,34 грн за кожен кіловат, використаний надліміт.
– Але чому така різниця?
– Справа в тому, що інфрачервоне опалення за принципом обігріву повністю відрізняється від конвекційних систем. Конвектори обігрівають приміщення за допомогою повітря, що циркулює по приміщенню і виконує функцію носія тепла, від якого згодом нагріваються стіни, предмети, люди. Найтепліше повітря накопичується під стелею, там, де ми ним не користуємося, а найхолодніше – біля ніг. При цьому стіни і предмети в приміщенні мають більш низьку температуру, ніж циркулююче в ньому повітря. Це не тільки некомфортно, але й не економічно. Інфрачервоні обігрівачі діють навпаки. Тепло від панелей безпосередньо обігріває людей, стіни, предмети в приміщенні, а потім вже, як наслідок, прогрівається повітря. В таких умовах людина себе почуває набагато краще, а комфортна температура відчувається на рівні 3-5 градусів нижче, ніж при конвекційному опаленні. Це важливий фактор, тому що зниження температури на 1 градус тягне за собою економію енергії на 5-7%. Окрім того, прогріті стіні позбавляються вологи та проводять назовні менше тепла.
– Дякую Вам за спілкування.

статьи собственники энергосбережение, отопление, газоснабжение
Кировоград (Кировоградская обл.)
еще от пользователя:
ешё...

голосовать


источник: uden-s.ua/
автор:
комментариев: 0


пока нет ни одного комментария, ваш будет первым

другие статьи:

метки
© found.com.ua 2009-2024
Все права принадлежат правообладателям и не используются порталом в коммерческих целях.
Для запроса на удаление материалов нарушаюших чьи либо права воспользуйтесь формой обратной связи.
Вы можете цитировать любой материал с сайта при условии гиперссылки на //found.com.ua/

powered by ABI studio интернет магазин Google+