shopping_cart
RSS

Відповіді на найпопулярніші запитання про інфрачервоне електроопалення

15-09-2014
рейтинг: пока нет оценок

Разом з Іваном Попруженком, керівником відділу продажів «СП Розумний дім», ми продовжуємо відповідати на актуальні питання про електричне опалення.
– Іване, Ви казали, що за допомогою регулюючих приладів у кожній кімнаті приміщення досягається індивідуальна температура. Обов’язково використовувати терморегулятори чи можна обійтися без них?


– Ми радимо всім клієнтам використовувати разом з інфрачервоною системою електроопалення UDEN-S регулюючі пристрої. На це є декілька причин. По-перше, терморегулятор – це запорука коректної експлуатації обігрівачів, оскільки ми забезпечуємо не ручний, а автоматичний режим регулювання їх роботи. По-друге, використання терморегулятора – відмінний спосіб суттєво зекономити електроенергію. Наприклад, система опалення UDEN-S (за умови вірних технічних розрахунків) завдяки терморегулятору працює не більше 5-7 годин на добу, а як ми пам’ятаємо, зменшення температури на 1°C тягне за собою економію електроенергії до 7%. По-третє, регулюючі пристрої (терморегулятори, програматори) роблять роботу обігрівачів каскадною, а не одночасною, що дозволяє зменшити одномоментне навантаження на електромережу. І останнє, про що ми вже говорили, з терморегуляторами ми маємо можливість підтримувати необхідну температуру у кожній кімнаті приміщення – звичайно, терморегулятор встановлюється не на окремо взятий обігрівач, а один на кімнату, незалежно від того, скільки в цій кімнаті розташовано опалювальних панелей.
– Тобто, якщо мені, наприклад, на кухні потрібно 18 °С, а у спальні – 20 °С, це можна зробити?
– Так, звичайно, саме цього ми прагнемо. Навіщо у всій квартирі чи приватному будинку температура, скажімо, 23 °С? Як правило, на кухні найоптимальніша – це 18 °С, у спальні – 20-21 °С, у дитячій – 23 °С, у ванній кімнаті – 25 °С. А якщо якимось приміщенням люди не користуються, там взагалі можна підтримувати лише 15-17 °С (повністю вимикати обігрівачі не можна, щоб не охолоняли стіни). Те ж саме – якщо ви від’їжджаєте у відпустку, відрядження чи на дачу, одним словом, коли квартира пустує якийсь час і потреби в опаленні немає. Є ще один важливий нюанс. Інфрачервоне електроопалення – це система прямого обігріву, без посередників, тобто теплові хвилі від обігрівачів переміщаються безпосередньо до людини, завдяки чому температура тепловідчуття значно вища, ніж та, яка є на даний момент у приміщенні. Що це значить? А те, що при інфрачервоному опаленні у приміщенні можна підтримувати температуру дещо нижчу, ніж та, яка була б комфортною при конвекційній системі (центральному опаленні, конвекторах, калориферах тощо). Звідси – і відчуття комфорту при більш низькій температурі, і менша розрахункова потужність системи опалення, і економія електрики при обігріві помешкання.
– Так, це чудово. А що таке програматор?
– Програматор (він же реле часу, він же електронний таймер) – це регулюючий пристрій, трохи складніший від звичайного терморегулятора, який забезпечує роботу системи опалення у конкретно назначений вами час або через певні інтервали часу. Поставивши реле часу, ви самостійно вирішуєте, яким буде режим роботи системи опалення. Наприклад, вдень обігрівачі працюють на мінімальному режимі, а за годину до вашого приходу з роботи починають працювати інтенсивніше, підвищуючи температуру до бажаного рівня. Або, наприклад, у будинку встановлений трьохтарифний лічильник і є потреба у вимкненні системи опалення у так звані «пікові» години. Прикладів можна приводити безліч, запевняю вас, кількість варіантів використання програматора обмежується лише уявою його власника. У результаті споживач отримує декілька переваг: додаткову економію електроенергії (до 20-30%), максимально комфортний мікроклімат, індивідуальний в різні години доби та дні тижня, та максимально просте автоматизоване управління системою опалення всієї будівлі.
– Іване, Ви згадали про трьохтарифний лічильник. Його обов’язково встановлювати з електроопаленням?
– Ні, не обов’язково і, як правило, не потрібно. Я поясню, чому. За допомогою трьохтарифного лічильника можна економити, потрібно лише розуміти його плюси та мінуси, адже оплата за використану електроенергію залежатиме від часу доби. Встановивши такий прилад, ви отримуєте три зони тарифікації. У години максимального навантаження на електромережу (8:00-11:00 та 20:00-22:00) оплата здійснюється по так званому «піковому» 1,5 тарифу, в нічні години (23:00-7:00) – по 0,4 тарифу, решта часу (7:00-8:00, 11:00-20:00, 22:00-23:00) – за існуючим на даний момент стандартним тарифом на електроенергію.
Для того, щоб економити, необхідно мінімізувати використання електроенергії в «пікові» години, коли вартість кіловата помітно повзе вгору, і збільшити її використання вночі.
Пастка в тому, що «піковий» тариф припадає саме на той час, коли люди прокидаються і вмикають електроприлади, починають свою роботу підприємства або коли всі, навпаки, повертаються додому і знову вмикають електроприлади – чайники, кондиціонери, телевізори, пральні та посудомийні машини тощо. Погодьтеся, не кожен буде дисципліновано слідкувати за годинником. У цьому випадку більш доцільною буде установка реле часу (коштує від 200 грн), що буде вимикати систему опалення тоді, коли використання електроенергії дорожчає. Ще один мінус полягає в тому, що сама установка трьохтарифного лічильника коштує немало (біля 1500 грн без вартості послуги обленерго за підключення та опломбування лічильника) і, на мою думку, є зовсім необґрунтованою на об`єктах, де споживання електроенергії незначне – менше ніж 500 кВт/годин. На більших об'єктах за умови раціонального використання він може окупитися протягом 1,5-2 років.
– А двотарифний лічильник?
– Принцип такий же, тільки інша тарифікація: з 7:00 до 23:00 оплачуєте електроенергію за 100%-м «денним» тарифом, а з 23:00 до 7:00 – за так званим «нічним» тарифом, тобто 70% від існуючого тарифу. Тут немає підводних каменів – використовуйте максимум електроенергії вночі та економте.
– Дякую. Іване, останнє і, мабуть, найголовніше запитання. Як Ви знаєте, Міністерство енергетики та вугільної промисловості України повідомило про те, що в Україні через дефіцит палива у вранішні (9:00-11:00) та вечірні (20:00-22:00) години пік можуть відключати електрику. Разом с тим, уряд закликає переходити на електроопалення. Як же бути? Що робити, наприклад, вашим клієнтам?
– Насправді, ніяких проблем немає. Навпаки, я просто ще раз зверну вашу увагу на переваги інфрачервоних обігрівачів. По-перше, система опалення UDEN-S повністю автоматизована і цілком безпечна. Вона не потребує нагляду, а завдяки відсутності теплоносія виключена можливість його витікання чи замерзання при вимкненні електроенергії. Після відновлення подачі електроенергії обігрівачі продовжують самостійно працювати у заздалегідь заданому режимі. По-друге, інфрачервоній системі опалення UDEN-S, на відміну від обігрівачів з водяним теплоносієм, не потрібен час на, як то кажуть, «розкачку» – обігрів приміщення починається відразу після вмикання системи. І найважливіше. Інфрачервоні системи опалення гріють не повітря, а стіни, які, в свою чергу, акумулюють тепло та віддають його потім у приміщення вже без використання електроенергії. Тож двогодинне знеструмлення не дуже вплине на температуру в приміщенні.
– Дякую за спілкування. Дуже цікаво, як ще можна економити на електроопаленні, та це, мабуть, тема для наступної статті.
– Будь ласка. Із задоволення відповім на ваші питання та питання ваших читачів.

статьи собственники энергосбережение, отопление, газоснабжение
Кировоград (Кировоградская обл.)
еще от пользователя:
ешё...

голосовать


источник:
автор:
комментариев: 0


пока нет ни одного комментария, ваш будет первым

другие статьи:

метки
© found.com.ua 2009-2024
Все права принадлежат правообладателям и не используются порталом в коммерческих целях.
Для запроса на удаление материалов нарушаюших чьи либо права воспользуйтесь формой обратной связи.
Вы можете цитировать любой материал с сайта при условии гиперссылки на //found.com.ua/

powered by ABI studio интернет магазин Google+